Macél Bt.

Pályázatok

                                                                                           

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00874

Kedvezményezett neve: MACÉL Fémforgácsoló, Építőipari és Szolgáltató Betéti Társaság

Projekt címe: A MACÉL Bt. versenyképességének javítása

Támogatás összege: 10 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 62,76%

Projekt fizikai befejezése: 2022.07.05

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A MACÉL Bt. stratégiai célja, hogy kihasználva az elmúlt években felhalmozott tapasztalati tudását, humán- és tárgyi infrastruktúráját, kedvező piaci pozícióját, versenyképességét tovább erősítve növelje gazdálkodásának eredményeit és létszámát. A cég életében eddig lezajlott fejlesztések, stabil gazdasági és humán erőforrás háttere tette lehetővé, hogy a világjárvány idején drasztikus változásokat nem kellett meghoznia a cég tulajdonosainak. A vállalkozás a COVID miatt az előremenekülés stratégiáját választotta, hogy a technológiai fejlesztése révén nagyobb megrendeléseket tudjon elhozni, amivel biztosítja meglévő és reményei szerint a jövendő munkavállalóinak a folyamatos munkavégzést. A beruházás megvalósítása nemcsak a termelés, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé tette. A vállalkozás a technológiai fejlesztéssel a fémmegmunkálás tevékenységét fejlesztette tovább. A pályázatban elnyert támogatás eszközbeszerzésre került felhasználásra (1 db Sigma One C 550 hegesztőgép; 1 db OPTI TH 5620 DPA21 Esztergagép; 1 db OPTIMUM B40 GSM fúrógép) költségek finanszírozására került igénybevételre.

 

 

 

 

 A Macél-Bt. technológiai fejlesztése

Cégünk „Technológiai fejlesztés a Macél Bt-nél” című, GINOP-1.2.2-16-2017-00257 jelű pályázata során 6 500 000 Ft összegű támogatást nyert eszközbeszerzésre. A pályázat során a gyártókapacitáshoz és a technológia minőségének javításához szükséges gépbeszerzés valósul meg, mely 50%-a az Európai Fejlesztési Alapból (ERFA) és hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra. Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.06.30.

A projekt során beszerzésre kerül 1 db OPTI L44 CNC síkágyas eszterga. A tervezett feldolgozó technológia hatására növekszik tevékenységünk költséghatékonysága és javul az előállított termékek minősége, bővül a fémforgácsoló kapacitásunk. Továbbá növekszik az egyedi gyártás rugalmassága a megrendelőink kiemelt igényéhez igazodva.

A CNC síkágyas eszterga beszerzése hozzájárul a gyártási technológia minőségének növeléséhez, mert a korszerű, magas műszaki színvonalú, csúcstechnikát képviselő eszköz üzembe helyezésével növekszik a rendelkezésünkre álló technológiai eszközállomány minőségi összetétele. Az esztergagép hatékony működésének köszönhetően a termelés önköltsége is csökken, így a vele előállított termékek hozzáadott-értéke növekszik.

 

 

Lezárult cégünk technológia fejlesztő beruházása

Végére ért a MACÉL Fémforgácsoló, Építőipari és Szolgáltató Betéti Társaság technológia fejlesztő beruházása. A cég az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (ERFA) és hazai központi költségvetési előirányzatból nyert 6 500 000 Ft összegű támogatást, melyből a gyártókapacitáshoz és a technológia minőségének javításához szükséges gép került beszerzésre. A támogatás mértéke 50 %.

A projekt befejezése 2017. július 26-án valósult meg.

A PROJEKT SORÁN AZ ALÁBBI GÉP KERÜLT BESZERZÉSRE:

  • 1 db OPTI L44 CNC síkágyas eszterga

A projekt hozzájárul stratégiai céljaink eléréséhez; növeli a gazdálkodás eredményeit és hozzájárul a tevékenység hosszú távú fenntarthatóságához, ezáltal lehetőséget teremt a munkahelyek megtartásához is.

 1,504 total views,  3 views today